1 czerwca 2014 Robert Feluś zastąpi Grzegorza Jankowskiego na stanowisku redaktora naczelnego "Faktu" (Ringier Axel Springer Polska).

Jankowski kierował redakcją tabloidu od jego powstania. Robert Feluś jest związany z Ringier Axel Springer Polska od 2003 roku, kiedy dołączył do zespołu wprowadzającego na rynek dziennik "Fakt". Początkowo pełnił rolę szefa wydań lokalnych, a w 2007 roku został zastępcą redaktora naczelnego gazety. W 2013 roku został menedżerem operacyjnym odpowiedzialnym za pracę nowo powstałego newsroomu sportowego RASP. Wcześniej pracował dla takich tytułów jak: "Dziennik Polski", "Echo Krakowa" i "Super Express".   "Robert Feluś posiada kluczowe w pracy redaktora naczelnego doświadczenie dziennikarskie i menedżerskie. Życzę mu wielu sukcesów w realizacji nowych zadań – również tych związanych z wprowadzeniem "Faktu" w świat cyfrowy. Jednocześnie w imieniu zarządu Ringier Axel Springer Polska dziękuję Grzegorzowi Jankowskiemu za wszystko, czego dokonał przez ostatnie dziesięć lat" – oświadcza w komunikacie Edyta Sadowska, prezes zarządu RASP.    (PR)