Robert Mazurek i Igor Zalewski kończą współpracę z tygodnikiem „Sieci”, a z pisma znika prowadzona przez nich rubryka „Z życia koalicji, z życia opozycji”.

- Będziemy prowadzili tę rubrykę do wakacji, a potem ją kończymy. Robimy to 20 lat i zdecydowaliśmy, że wystarczy – powiedział dla portalu Wirtualnemedia.pl Igor Zalewski.

Rubrykę „Z życia koalicji, z życia opozycji”, w której z właściwym sobie humorem komentują polską politykę, Mazurek z Zalewskim zaczęli prowadzić jeszcze w piśmie „Nowe Państwo”. W 2002 r. przenieśli ją do „Wprost”, potem do „Faktu” a następnie do tygodnika Pawła Lisickiego „Uważam Rze”. Po zwolnieniu Lisickiego w 2012 r, gdy w geście solidarności, odeszła z pisma większość zespołu, także Mazurek i Zalewski przestali publikować w „Uważam Rze”. Związali się z tygodnikiem „W Sieci” (obecnie działającym po tytułem „Sieci”) i tam przenieśli rubrykę „Z życia koalicji, z życia opozycji”.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl