Po blisko jedenastu latach Sławomir Jastrzębowski odchodzi ze stanowiska redaktora naczelnego „Super Expressu” i żegna się z dziennikarstwem. W czerwcu obejmie stanowisko prezesa R4S, spółki doradztwa biznesowego i public relations.

Firmę R4S założył w 2015 roku były rzecznik prasowy Komendy Głównej Policji Mariusz Sokołowski z Michałem Wiórkiewiczem, byłym asystentem Jarosława Kaczyńskiego, a wcześniej bliskim współpracownikiem Adama Hofmana, ex posła i rzecznika PiS. Hofman, Sokołowski i Wiórkiewicz są partnerami zarządzającymi i udziałowcami R4S.

Sławomir Jastrzębowski, rocznik 1968, jest absolwentem polonistyki na Uniwersytecie Łódzkim i Executive MBA w Instytucie Nauk Ekonomicznych Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Jako dziennikarz zaczynał w Łodzi. Był szefem działu śledczego „Dziennika Łódzkiego”, potem kierownikiem działu wydarzeń i zastępcą redaktora naczelnego  w „Fakcie”. Funkcję redaktora naczelnego „Super Expressu” objął w grudniu 2007 roku. Siedem lat później został redaktorem naczelnym Grupy Super Express, obejmującej gazetę drukowaną, serwis internetowy se.pl, wydania zagraniczne, aplikacje mobilne oraz wydawnictwa tematyczne. Jest także dziennikarzem radiowym i telewizyjnym.

tor