31 maja o godzinie 18:30,
Hybrydy, ul. Złota 7/9, Warszawa
Organizatorzy: Młodzi dla Polski

Zapraszamy na spotkanie z prof. Markiem Chodakiewiczem, z którym porozmawiamy o walce z postkomunizmem w Polsce, a także w całym dawnym bloku sowieckim oraz o perspektywach geopolitycznych Polski Rosji i USA.

Prelegentami będą również dr Joanna Mysiakowska - Muszyńska i dr Wojciech Muszyński, współautorzy najnowszej książki profesora zatytułowanej „Myśli wolnego Polaka”.

Marek Chodakiewicz jest amerykańskim historykiem polskiego pochodzenia, uczestnikiem naukowej i politycznej debaty w centrum światowego mocarstwa, a jednocześnie duchowym obywatelem I Rzeczypospolitej. Sowietolog i geopolityk, rodem z trzech „W” (Wilna, Warszawy, Waszyngtonu), pokazuje nam, że „sprawa polska” – większa niż każdy z nas z osobna i wszyscy razem wzięci – zaczyna się od schludnego podwórka w sąsiedztwie, a kończy w każdym zakątku globu, jeśli tylko możemy tam uzyskać coś dla polskiego interesu narodowego lub, przynajmniej, nauczyć się od innych, jak o niego walczyć.

W pierwszej części spotkania nasz gość opowie o zagadnieniach związanych z geopolityką, jak również o wyzwaniach przed którymi obecnie stoi Polska. W drugiej części spotkania głos oddamy publiczności, która będzie mogła zadawać pytania prof. Markowi Chodakiewiczowi.

Spotkanie odbędzie się 31 maja 2016 roku o godz. 18:30 w klubie Hybrydy ul. Złota 7/9.

Wstęp wolny. Zapraszamy!

Patronat medialny nad książką objął Blogpress.pl.